Україна візьме участь у Міжнародному дослідженні якості освіти PISA-2025

Україна візьме участь у Міжнародному дослідженні якості освіти PISA-2025

Укрінформ
Україна та Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) підписали угоду про участь держави у Міжнародному дослідженні якості освіти PISA (Program for International Student Assessment).

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час спільної з Генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Матіасом Корманном заяви для преси, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми також підписали угоду щодо участі України в дослідженні PІSA 2025. Це продовження системної участі в Міжнародному дослідженні якості освіти як важливому інструменті формування доказової освітньої політики”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: Дати вступу України до ЄС наразі ніхто не назве, але непогано бути амбітними - Маасікас

Він додав, що серед питань, які обговорили з Корманном під час зустрічі в Києві. були також деталі підтримки та допомоги Україні у відновленні в рамках багатосторонньої мультидонорської координаційної платформи.

“Ми впевнені, що ОЕСР може відіграти провідну роль у координації зусиль світової спільноти для підтримки української економіки та реалізації плану відновлення України”, - додав Шмигаль.

Як повідомляли раніше у Міністерстві освіти і науки України, Міжнародне дослідження якості освіти PISA (Program for International Student Assessment) проводиться за ініціативи Організації економічного співробітництва й розвитку (ОЕСР) що три роки та охоплює понад 80 країн світу. PISA не перевіряє рівень навчальних досягнень учнів, натомість оцінює вміння використовувати знання з читання, математики та природничих дисциплін у життєвих ситуаціях (перевіряється сформованість в учнів читацької, математичної й природничо-наукової грамотності). Учасниками дослідження є 15-річні підлітки.

Читайте також: Володимир Козленко, засновник мережі шкіл SENSE

Дослідження PISA проводять у межах циклів, кожен з яких триває чотири роки, що дозволяє якісно та репрезентативно забезпечити достовірність та аналіз зібраних даних для подальшого використання у процесі формування державної політики у відповідній сфері.

Упродовж 2016-2019 років Україна вперше взяла участь у дослідженні, долучившись до циклу PISA-2018. Торік, попри воєнну російську агресію, Україна брала участь у черговому етапі дослідження PISA-2022.

Продовження участі у PISA та в циклі PISA-2025, що триватиме упродовж 2023-2026 років, є важливим інструментом для формування доказової освітньої політики, одержання обʼєктивних даних про стан системи освіти та її якість, чинником підвищення якості освіти та освітньої діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-