Дати вступу України до ЄС наразі ніхто не назве, але непогано бути амбітними - Маасікас

Дати вступу України до ЄС наразі ніхто не назве, але непогано бути амбітними - Маасікас

Укрінформ
На даному етапі ніхто не може встановити дати вступу України до ЄС, оскільки це залежить від початку і результатів переговорного процесу, але «зовсім непогано бути амбітними».

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас в інтерв’ю «Суспільному», передає Укрінформ.

«На цьому етапі ніхто не може встановити будь-які дати вступу (України до ЄС. – ред.). Після початку переговорів про членство сама країна-кандидат має визначити темп, за яким ми рухатимемося далі», - сказав Маасікас.

Посол ЄС зауважив, що переговорний процес значною мірою пов’язаний із глибоким вивченням того, наскільки країна-кандидатка ухвалила та впровадила європейське законодавство, а потім з оцінкою цих кроків та можливостей рухатися далі.

«Отже, це дуже залежить від країни-кандидатки. Водночас зовсім непогано бути амбітними і ставити перед собою рішучі цілі», - зазначив дипломат.

У цьому контексті він пригадав, як був молодим естонським держслужбовцем, коли у 1999 до влади в Естонії прийшов новий уряд.

«Переговори ( про вступ Естонії до ЄС. – ред.) тривали, але цей уряд сказав: «Ми хочемо бути готовими до кінця 2001 року». І це дійсно допомогло зосередитися. Це я спостерігаю і в Україні також», - відзначив Маасікас.

Читайте також: Шмигаль обговорив інтеграцію України в ЄС та НАТО з європарламентаріями

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський нагадав, що рік тому було підписано заявку на членство України в ЄС, і закликав почати переговорний процес.

23 червня минулого року глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-