Розвідка Британії проаналізувала ситуацію у дельті Дніпра та на Кінбурнській косі

Розвідка Британії проаналізувала ситуацію у дельті Дніпра та на Кінбурнській косі

Укрінформ
Після того, як росія відвела свої сили із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року, у складній мережі островів і водних шляхів, які утворюють дельту Дніпра, тривали бойові дії та розвідка.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

За даними британського оборонного відомства, російські війська майже напевно використовували невеликі човни, щоб спробувати зберегти присутність на ключових островах. Натомість Україна неодноразово успішно використовувала далекобійну артилерію для нейтралізації російських аванпостів.

Обидві сторони, ймовірно, також розгорнули невеликі групи на Кінбурнській косі, яка контролює затоку Дніпра, зауважує британська розвідка.

У Міноборони Британії вважають, що обидві сторони, ймовірно, прагнуть зберегти присутність у цих районах, щоб контролювати морський доступ до стратегічно важливої річки та попереджати про будь-які спроби противника розпочати великий напад через річку.

Читайте також: Широкомасштабного наступу росіян не буде, його слід очікувати на конкретних напрямках — Резніков

«Малоймовірно, що росія намагатиметься форсувати Дніпро, швидше за все, це буде надзвичайно складно та дорого», - резюмували британські військові.

Як повідомлялося, керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявляла, що Сили оборони зруйнували укріплення, які будував ворог на Кінбурнській косі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-