За участю ОБСЄ стартувала кампанія проти експлуатації українських біженців

За участю ОБСЄ стартувала кампанія проти експлуатації українських біженців

Укрінформ
ОБСЄ спільно з Thomson Reuters ініціювали кампанію "Будьте у безпеці", покликану боротися з ризиками торгівлі людьми та експлуатації українських біженців у країнах транзиту й перебування.

Як передає Укрінформ, у рамках кампанії запущено спеціальний сайт helpforukrainians.info.

Портал надає важливу інформацію та поради, які покликані допомогти українцям, які вимушено опинилися за кордоном, у тому числі під час пошуку роботи та житла.

Зазначається, що нові дані Thomson Reuters і ОБСЄ виявили "чіткі сигнали того, що торговці людьми полюють на українців, які рятуються від конфлікту, і в онлайні зростає попит на сексуальні послуги ". Цей попит заохочує злочинців вводити в оману та примушувати жінок і дітей до надання сексуальних послуг та інших форм експлуатації.

Читайте також: Торгівля людьми під час війни: у Представництві ЄС нагадали українцям п’ять маркерів небезпеки

Так, згідно з новим аналізом Thomson Reuters, з березня до червня 2022 року кількість пошукових запитів "порно з українськими біженцями" та "зґвалтування українок" зросла на 300%.

Кампанія з підвищення обізнаності в цифрових медіа "Будьте у безпеці" має на меті поінформувати українців про те, як розпізнати ознаки торгівлі людьми, мінімізувати ризики та отримати допомогу. Також передбачається широкомасштабна кампанія в соціальних мережах, щоб якомога більше українців змогли отримати доступ до необхідної інформації на мобільних телефонах.

Читайте також: У МВС нагадали, як повідомити про факти торгівлі людьми закордоном

Як повідомлялося, внаслідок російського вторгнення в Україну понад 6 мільйонів людей були змушені шукати прихистку у країнах Євросоюзу. У відповідь ЄС вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає біженцям з України право перебувати на його території та забезпечує базові соціальні умови, включаючи медичне обслуговування, освіту та право на працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-