У МВС нагадали, як повідомити про факти торгівлі людьми закордоном

У МВС нагадали, як повідомити про факти торгівлі людьми закордоном

Укрінформ
Українці, як закордоном стикнулися із фактом торгівлі людьми, мають звернутися до поліції за номером 112 або до консульських дипломатичних установ.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час марафону Єдині новини, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм МВС.

"Якщо виникла ситуація злочину - трудової, сексуальної експлуатації, торгівлі дітьми або органами, то закордоном треба про це повідомити за номером 112 або звернутися до консульських установ", - поінформувала вона.

Читайте також: Торгівля людьми під час війни: у Представництві ЄС нагадали українцям п’ять маркерів небезпеки

Павлюченко також повідомила, що на сьогодні підрозділи Нацполіції тісно співпрацюють з поліцейськими в тих країнах, де найбільше перебуває громадян України, зокрема у Німеччині й Польщі.

"Вони проводять інформаційні компанії в цих країнах, а також підтримують зв'язок із Європолом, Інтерполом. У результаті взаємодії було відкрито 12 правопорушень стосовно торгівлі людьми, включно із торгівлею дітьми", - зазначила вона.

Читайте також: Як не стати жертвою торгівлі людьми за кордоном - у МВС дали поради переселенцям

Водночас заступниця міністра підкреслила, що ці злочини набирають актуальності, оскільки багато українців переїхали до інших країн, де у пошуках роботи вони стають вразливими. За її словами, найбільшу групу ризику становлять жінки та діти, які потрапляють в трудову та сексуальну експлуатацію.

Павлюченко зауважила, що подібні інциденти можуть статися й на території України із внутрішньо переміщеними особами. У зв'язку із цим вона нагадала, що про випадки торгівлі людьми треба повідомити в поліцію за номером 102, водночас порадила всім користуватися рекомендаціями, підготовленими спільно із Нацполіцією задля самозбереження.

"У Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми ми презентували прості, але, на мій погляд, дієві рекомендації стосовно того, як себе вберегти. Зокрема, залишатися на зв'язку зі своїми рідними, розуміти, куди вас везуть, не передавати документи невідомим людям, залишати копії документів", - сказала вона.

Читайте також: Зеленська нагадала про сайт, який допоможе захиститися від торгівців людьми

Як повідомляв Укрінформ, українські поліцейські з початку 2022 року зафіксували 77 фактів торгівлі людьми, із них 26 – щодо сексуальної експлуатації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-