Надання меддопомоги на захоплених територіях не вважається співпрацею з ворогом – Ляшко

Надання меддопомоги на захоплених територіях не вважається співпрацею з ворогом – Ляшко

Укрінформ
Виконання медичними працівниками, що опинилися на тимчасово окупованих територіях, своїх посадових обов'язків та надання меддопомоги громадянам України не вважається співпрацею з окупантом.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна — Укрінформ сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Хотів би наголосити стосовно медичних працівників, які перебувають на окупованих територіях: виконання своїх посадових обов’язків, надання медичної допомоги, отримання ліків, бензину для екстреної медичної допомоги відповідно до чинного законодавства України не вважається співпрацею з окупантом. Ваша місія — рятувати українців, незалежно від того де, на якій території ми перебуваємо і що відбувається навкруги”, - сказав Ляшко.

Він висловив подяку медичним працівникам за те що вони продовжують надати меддопомогу в складних умовах.

Читайте також: Ляшко: МОЗ остаточно прощається із «совком» і запускає новий підхід до медичної інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення медзакладам було перераховано понад 50 млрд грн. Також виплачується підвищена зарплата медичним працівникам, в тому числі і тим, які опинилися на тимчасово окупованих територіях.

З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти зруйнували 122 медичних заклади, пошкодили 817 об'єктів закладів охорони здоров'я, на тимчасово окупованій території знаходиться 469 закладів охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-