В Україні загинули 14 медиків, 48 – зазнали поранень

В Україні загинули 14 медиків, 48 – зазнали поранень

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення загарбники вщент зруйнували 122 медичні заклади, офіційно підтверджена загибель 14 та поранення 48 медпрацівників.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна — Укрінформ сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"З початку війни у нас 817 об'єктів закладів охорони здоров’я пошкоджено ворожими снарядами і кулями, можна сказати, що ці лікарні виведені з технологічного процесу, але тим чи іншим чином повернуті для того, щоб рятувати українців та надавати меддопомогу. 122 заклади зруйновані вщент, вони відновленню не підлягають. На їхньому місці потрібно будувати нові заклади. ...14 медичних працівників вбито і 48 поранено, це ті медичні працівники, по яких прийшли офіційні дані, іце ті працівники, які працювали в цивільних лікарнях", - сказав Ляшко.

За його словами, на відновлення пошкоджених закладів до того стану, в якому вони були до початку війни, необхідно 35 млрд 808 млн грн, для відбудови 122 зруйнованих медзакладів потрібно 15 млрд 328 млн.

Зараз, за даними міністра, на окупованій території знаходиться 469 закладів охорони здоров'я.

Він також зауважив, що з початку повномасштабного вторгнення було знищено 85 автомобілів екстреної меддопомоги. Крім того, було пошкоджено 481 аптеку і 43 зруйновано.

Читайте також: На Київщині повністю зруйновані майже 5 тисяч приватних будинків і 170 багатоповерхівок

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-