У МВС назвали умови, за яких російські війська можуть відновити наступ на Київ

У МВС назвали умови, за яких російські війська можуть відновити наступ на Київ

Укрінформ
російська федерація може відновити наступ на Київ у разі, якщо білорусь введе свої війська в Україну або якщо буде знищене українське угруповання на східному фронті.

Як передає Укрінформ, про це радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

«Перший (випадок - ред.) - якщо лукашенко погоджується запустити сюди білоруську армію. Поки він «петляє» і такого добра не дав. Другий - якщо лукашенко не погоджується, то в цьому випадку наступ на Київ можливий тільки після того, як буде повністю знищено українське угруповання на сході України», - зазначив він.

Денисенко зауважив, що білорусь на сьогодні дуже важлива для кремля, оскільки її можливе вторгнення в Україну відволіче увагу частини українських військових від східного фронту та створить загрозу наступу на Чернігів або Київ.

Читайте також: Військові білорусі тренуються наводити понтонні переправи

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства оборони України, ознак підготовки повторного наступу з території білорусі не спостерігається, але потенційно така загроза є, тож українська армія тримає там війська.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони, станом на 1 липня на кордоні з Україною зосереджені сім батальйонів збройних сил білорусі.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-