Понад 90% українців упевнені в перемозі

Понад 90% українців упевнені в перемозі

Опитування
Укрінформ
Станом на початок червня 90,3% українців упевнені в перемозі України у війні з російською федерацією.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на результати всеукраїнського онлайн-опитування, проведеного 1-4 червня на волонтерських засадах українською дослідницькою панеллю «Власна думка».

Зазначається, що дослідження проведене за підтримки Інституту соціології Національної академії наук України з ініціативи Офісу Президента.

Так, через 100 днів від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 70,7% українців на запитання «Наскільки ви вірите в перемогу України у війні з росією?» відповіли «абсолютно впевнений», 19,6% - «скоріше впевнений», 6,1% - «важко відповісти», 3,6% - «скоріше не впевнений» та «зовсім не впевнений». Водночас лише 1,7% опитаних заявили, що не вірять в українську перемогу.

Окрім цього, згідно з даними опитування, 35,5% українців вважають, що для досягнення перемоги Україна потребує пів року – рік, 20,4% – кілька місяців, 16,9% – більше як рік.

У всеукраїнському онлайн-опитуванні взяли участь респонденти у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей.

Параметри вибірки дослідження відповідають параметрам міського населення України за статтю, віком (14-55) і областю проживання до 24 лютого 2022 року. Метод опитування: CAWI (Computer Assisted Web Interviewing). Вибіркова сукупність - 7414.

Читайте також: Більш як половина українців волонтерили чи долучалися до благодійності під час війни

Як повідомляв Укрінформ, за результатами проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва опитування, надії українців щодо майбутнього держави зросли до 61,1%, і такого високого показника не було навіть у мирний час. У довоєнний час цей показник становив 43%. Опитування проводилося 7-15 травня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-