Шостий пакет санкцій: Ткаченко назвав заборонені пропагандистські канали рф

Шостий пакет санкцій: Ткаченко назвав заборонені пропагандистські канали рф

Укрінформ
Погоджений шостий пакет санкцій Євросоюзу передбачає, що ще три великі пропагандистські телеканали не транслюватимуть у ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр кулутури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі.

"Пропагандистські мовники більше не зможуть поширювати свій контент у будь-якій формі в ЄС. Міністри ЄС в рамках шостого пакету санкцій узгодили рішення про відключення трьох великих державних російських телеканалів – Rossiya24, TV center International, RTR Planeta. Рупор, який посилює брехню Путіна, відключать від кабельної, супутникової та інтернет-трансляції в ЄС", - написав Ткаченко.

Він додав, що ці канали приєднались до заборонених раніше Sputnik та Russia Today.

"Блокування цих трьох російських каналів в ЄС – є важливим досягненням інформаційно-дипломатичного фронту. Ми дуже вдячні нашим міжнародним колегам, які всебічно підтримали цю пропозицію: Віцепрем'єр-міністру та Міністру культури та національної спадщини Польща Пьотру Глинському, Міністру культури Литви Сімонасу Кайрису, Віце-президенту Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вєрі Юровій", - написав міністр.

Читайте також: Погодження шостого пакета європейських санкцій проти росії підтвердило єдність ЄС – Боррель

Він наголосив, що російська пропаганда – вбиває ментально, їй не місце в цивілізованих країнах, тому заборона в ЄС – великий крок в боротьбі з ворогом.

Як повідомлялося, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку" від системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-