Цьогоріч для України слова «Ніколи знову» сприймаються інакше – Зеленський

Цьогоріч для України слова «Ніколи знову» сприймаються інакше – Зеленський

Відео
Укрінформ
Україна 8 травня разом з усім цивілізованим світом вшановує кожного, хто захищав планету від нацизму у роки Другої світової війни, але цьогоріч слова «Ніколи знову» сприймаються інакше.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозвернені з нагоди Дня пам'яті та примирення, передає Укрінформ.

«Цьогоріч ми кажемо «Ніколи знову» інакше. Ми чуємо «Ніколи знову» інакше. Це звучить болісно, жорстоко. Без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете: ніколи знову. Розкажіть про це Україні», - сказав Зеленський.

За його словами, 8 травня разом з усім цивілізованим світом наша держава вшановує кожного, хто загинув під час Другої світової війни: мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ та мільйони причин, щоб сказати злу: «Ніколи знову».

«Ми знали ціну, яку сплатили за цю мужність наші предки, знали, як важливо зберегти її та передати нащадкам, але й гадки не мали, що наше покоління буде свідком наруги над словами, які, як виявилося, є істиною далеко не для всіх», - наголосив Президент.

Читайте також: ЗСУ проводять мистецько-патріотичну акцію «Час обрав нас» до Дня пам’яті та примирення

Своєю чергою головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав Збройні сили України першою армією миру.

Відповідний допис до Дня пам’яті та примирення, присвяченому пам’яті жертв Другої світової війни, опублікований у його Телеграмі.

“Ніколи знову... На жаль, це не так. У центрі Європи - знову кривава підступна війна. Агресор цинічно використовує памʼять і терміни Другої світової. Але ми вистоїмо. Ми сильні. Збройні Сили України - перша армія миру. Перемогли нацизм - переможемо і рашизм! Вічна Памʼять жертвам Другої світової війни! Слава українським воїнам!” - наголосив Залужний.

Також голова Верховної Ради Руслан Стефанчук написав у Фейсбуці, що перемога українців у війні з російськими загарбниками неминуча, як і перемога над нацистами у Другій світовій війні.

"Найголовніший меморіал - людська пам'ять, яка з покоління в покоління несеться у вічність і осідає в серцях", - відзначив він.

Читайте також: В’ятрович наполягає, що День перемоги над нацизмом треба відзначати 8 травня, а не 9-го

Як зауважив Голова ВР, щороку ми згадуємо про Другу світову війну - найбільш криваву і жорстоку катастрофу в історії людства. Щороку говоримо про її страшні наслідки - щонайменше 50 млн загиблих. Щороку ми вклоняємося перед усіма, хто захищав від нацизму рідну українську землю.

"Перемогли нацистів - переможемо і рашистів. Ми не можемо програти, бо для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда-злочинця", - наголосив Стефанчук.

8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-