Дії армії рф на українських АЕС можна трактувати як терористичну поведінку - Ткаченко

Дії армії рф на українських АЕС можна трактувати як терористичну поведінку - Ткаченко

Відео
Укрінформ
Дії російської армії на Чорнобильській та Запорізькій АЕС можна трактувати як терористичну поведінку.

Про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У своїй воєнній тактиці рф вела маніпуляції, взявши під контроль Чорнобильську, а потім Запорізьку АЕС. Персонал станцій, який утримували в заручниках, байдуже ставлення до роботи станцій, що могла призвести до ще однієї трагедії, обстріли поблизу АЕС. І такі дії російської армії можна трактувати нічим іншим, як терористичною поведінкою. Від дій ворога залежить життя мільйонів людей, всього світу", - наголосив Ткаченко.

Він зазначив, що сьогодні 36-та річниця трагедії на Чорнобильській АЕС. За його словами, та жахлива ніч розділила світ на до та після, і ми завжди пам’ятатимемо невинних, від яких приховали правду і які через цинічне ставлення влади загинули.

Читайте також: МЗС: Небезпека ядерної катастрофи є реальною через ракетні обстріли росії у зонах АЕС

"Але хочу нагадати, що саме ці події призвели до розпаду СРСР. Приховування правди, байдужість до населення, спроби втримати владу не дивлячись ні на що, ідеалізація держави і невизнання своїх помилок. Це те, чим жив колись СРСР. І чим зараз живе росія", - заявив міністр.

Як повідомлялося, 26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф — аварія на Чорнобильській АЕС.

Читайте також: Гендиректор МАГАТЕ завтра відвідає Чорнобильську АЕС

24 лютого 2022 року, в перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну, Чорнобильська АЕС була захоплена російськими військами. 31 березня загарбники залишили станцію.

У ніч проти 4 березня була захоплена Запорізька АЕС. З того дня атомна станція і місто Енергодар перебувають під контролем російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-