СБУ розслідує понад 3,5 тисячі справ за фактами вчинення злочинів проти України – депутат

СБУ розслідує понад 3,5 тисячі справ за фактами вчинення злочинів проти України – депутат

Укрінформ
Служба безпеки України здійснює понад 3,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів, пов’язаних із військовою агресією рф федерації проти Української держави, з них 259 - про державну зраду.

Про це голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас (парламентська фракція «Слуга народу») повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

«Службою безпеки України здійснюється понад 3,5 тисячі кримінальних проваджень, пов’язаних із військовою агресією російської федерації проти України. Із них стосуються державної зради – 259», - зазначив Іонушас.

Читайте також: росія порушила в Україні основні права людини – німецька омбудсман

Він додав, що наразі приблизно 900 особам повідомлено про підозру. За словами депутата, більшість із них - громадяни росії, у тому числі вище російське керівництво, військовослужбовці та діячі культури.

Окрім цього, поінформував Іонушас, орієнтовно 30 кримінальних проваджень із вищезазначених уже скеровані до суду.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап восьмирічної війни проти України. Ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ, жорстко катує і вбиває мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-