У полоні росіян перебувають екіпажі трьох вантажних суден, захоплених у порту Маріуполя

У полоні росіян перебувають екіпажі трьох вантажних суден, захоплених у порту Маріуполя

Укрінформ
У полоні росіян залишаються члени екіпажів трьох вантажних суден - Аzburg під прапором Домініки, а також Smarta і Blue Star-1 під прапором Ліберії.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верхвної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

42 члени екіпажів суден та дружину капітана судна Smarta взяли у заручники на території Маріупольського морського торговельного порту.

За інформацією капітана судна Azburg Сергія Дзисяка, екіпажі пройшли "перевірку" у російському фільтраційному таборі в Мангуші. Наразі вони перебувають у тимчасово окупованому Донецьку під постійним наглядом озброєних російських військових.

Читайте також: В українських портах росія заблокувала майже 100 іноземних кораблів

Як наголосила Денісова, захопленням цивільних осіб у заручники росія порушує право на життя і на свободу, особисту недоторканість, гарантовані статтями 3 та 5 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод 1950 року та право на свободу пересування, гарантовано статтею 2 Протоколу №4 до Конвенції.

Омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в України з проханням врахувати ці факти порушення росією прав людини в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко поінформував, що росіяни під Маріуполем утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангуш-Нікольське-Ялта понад 20 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-