Українців просять не забувати про безпеку на Великдень

Українців просять не забувати про безпеку на Великдень

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики та Державна служба України з етнополітики та свободи совісті закликають дотримуватись правил безпеки під час святкування Великодня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Наближається одне з найважливіших християнських свят – Великдень. Цього року християни західного обряду його святкуватимуть 17 квітня, а східного – 24 квітня. Незалежно від дати святкування, щороку це світле свято нагадує нам про перемогу життя над смертю, надії над розпачем, правди над беззаконням, любові над ненавистю. Тож нехай світла радість Великодня тільки укріплює наші віру, надію та любов», - підкреслили автори звернення.

Читайте також: Під час Песаху, Великодня та Рамадану нехай замовкуть гармати - заява Ради Церков

Як зазначається, в суботу, 16 квітня, о 16:00 на суспільному телеканалі UA: Культура розпочнеться пряма трансляція Пасхальної Вігілії з Римсько-католицької парафії собору святого Олександра в Києві.

У неділю, 17 квітня, о 10:00 регіональні канали Суспільного мовника транслюватимуть Великодню Святу Месу з катедрального собору святого Олександра в Києві.

Об 11:00 команда пересувної телевізійної станції Суспільного у Львові проведе на регіональних каналах Суспільного мовника пряму трансляцію Великодньої Меси з храму святого Івана Павла ІІ.

О 13:00 суспільний телеканал UA: Культура транслюватиме з Ватикану Великоднє послання Папи Римського Франциска та благословення «UrbietOrbi».

Також включення зі служби для християн західного обряду відбудуться 17 квітня в ефірі національного телемарафону єдиних новин #UAразом.

Час трансляції служб для християн східного обряду буде повідомлено незабаром.

Водночас МКІП та ДЕСС закликають дотримуватись обмежень воєнного стану, зокрема, правил комендантської години у кожному регіоні. Це важливо для безпеки.

Читайте також: На Полтавщині заборонили проводити масові богослужіння на Великдень - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала до припинення вогню і безпеки під час вшанування релігійних свят. Цього року за західним церковним календарем 17 квітня, а за східним церковним календарем – 24 квітня християни святкують Великдень. З вечора 15 квітня до вечора 23 квітня юдеї вшановують свято Песах. До кінця квітня мусульмани вшановують місяць посту Рамадан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-