На Полтавщині заборонили проводити масові богослужіння на Великдень - ОВА

На Полтавщині заборонили проводити масові богослужіння на Великдень - ОВА

Укрінформ
У Полтавській області заборонили проводити масові богослужіння у церквах та на територіях поруч із храмами під час Великодня.

Про це у Фейсбуці повідомляє начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"Від 13:00 23 квітня до 6:00 26 квітня не проводимо масових церковних служб ні в храмах, ні на територіях поруч із ними. Богослужіння цими днями в приміщеннях – без вірян. Лише до 10 священнослужителів", - йдеться у дописі Луніна.

Він пояснив, що таке рішення прийняли задля безпеки громадян. Адже російський ворог не гребує нічим.

"Навіть Великдень для нього лише нагода, щоб зіпсувати українцям велике свято. Ми не хочемо давати окупантам такого шансу, тому маємо максимально убезпечити один одного", - зазначив начальник обласної військової адміністрації.

За його словами рішення щодо заборони масових заходів під час Великодня ще можуть переглянути, якщо це дозволятиме загальна безпекова ситуація в країні та області.

У регіоні будуть орієнтуватися на рекомендації центральної влади, яка володіє загальною картиною військово-політичної та безпекової ситуації.

Читайте також: «Океан Ельзи» дасть благодійний концерт у метро на Великдень

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-