Глава ПЦУ: Ми повинні прощати тим, хто кається у вчиненому

Глава ПЦУ: Ми повинні прощати тим, хто кається у вчиненому

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній вважає, що слід прощати тим, які каються у вчиненому. А оскільки покаяння немає, то ми віддаємо це на відплату Богові.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю Lb.ua, відповідаючи на запитання "Чи можна пробачити ворогові? І чи потрібно пробачати?".

"По-перше, прощення передбачає переміну, розкаяння, осмислення вчиненого зла і бажання виправитись та виправити те, що було зроблене. А ми не бачимо покаяння в тих, хто це зло вчинив. І Бог прощає, як ми знаємо, гріх саме тому, що грішник засуджує сам себе і своє зло та бажає перемінитися і бути іншим. Тоді колишньому грішнику Бог допомагає стати іншою, вже оновленою людиною. А якщо покаяння немає, то прощення з нашого боку означає прохання до Бога про відплату. Бо ми знаємо, що написано в посланні до римлян: "Не мстіться за себе, улюблені, а дайте місце гніву Божому". Бо написано: "Мені відомщення, я віддам", – так говорить Господь. Тому ми повинні прощати тим, які каються у вчиненому. А оскільки покаяння немає, то ми віддаємо це на відплату Богові", – наголосив глава ПЦУ.

Читайте також: Глава УГКЦ просить Ватикан переглянути ідею про спільну участь українки і росіянки у Хресній дорозі

За словами митрополита Епіфанія, "ненависть до ворога, яка вирує, є природним явищем. Тому що коли людина бачить ті звірства, які вчинені проти її ближніх, у неї виникає почуття ненависті до ворога".

Однак глава ПЦУ зазначив, що "цю лють і ненависть ми повинні спрямовувати в добре річище, яке буде допомагати нам отримати перемогу. Цю силу і енергію потрібно спрямовувати на добрі і корисні справи, покладаючись на волю Божу, бо якщо ми не будемо тримати всередині цю ненависть, а навпаки, намагатимемося робити ближнім у цей час добрі і корисні справи, справи милосердя, будемо відчувати полегшення, будемо відчувати подальшу підтримку Божу. Бо ми потребуємо в цей час підтримки Божої".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Читайте також: Байден назвав путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні

2 квітня від російських загарбників були звільнені Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ – зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-