Байден назвав путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні

Байден назвав путіна диктатором, який вчиняє геноцид в Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден висловив оцінку діям путіна та його сил в Україні, назвавши це геноцидом, адже доказів цьому, за його словами, стає все більше.

Такі заяви він озвучив у вівторок під час поїздки до штату Айова, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ваш сімейний бюджет, ваша здатність заправляти свій бак – це все не повинно залежати від того, чи оголосить диктатор війну і вчинить геноцид за пів світу звідси», – сказав Байден у розмові з місцевими жителями містечка Менло.

Пізніше у вівторок, у розмові з журналістами в Де-Мойні Байден пояснив: «Я назвав це геноцидом, тому що стає дедалі більш зрозумілим, що Путін просто намагається знищити навіть ідею бути українцем».

Читайте також: Подоляк про Маріуполь: Світ мовчить і спостерігає за геноцидом в онлайн-режимі

Глава Білого дому також підкреслив, що доказів цьому стає все більше, і вони різняться з тими, що сколихнули світ минулого тижня. Байден назвав дії росіян «жахливими». Він зазначив, що, звісно, юристи визначатимуть, чи підпадає це під визначення геноциду.

«Але мені здається, що так», - зауважив він.

Читайте також: Глава МЗС Латвії: Єдина країна, яка потребує реальної денацифікації, - росія

Тим часом Президент України Володимир Зеленський подякував американському лідеру за визнання злочинів путінського режиму геноцидом.

«Справжні слова справжнього лідера, президента Сполучених Штатів. Називати речі своїми іменами важливо, щоби протистояти злу», - зауважив український президент.

Він також висловив вдячність США за допомогу та наголосив, що Україні терміново потрібна більш важка зброя, щоби запобігти подальшим звірствам Росії.

Читайте також: путін особисто причетний до масштабних воєнних злочинів і звірств в Україні – США

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-