путін особисто причетний до масштабних воєнних злочинів і звірств в Україні – США

путін особисто причетний до масштабних воєнних злочинів і звірств в Україні – США

Укрінформ
президент росії володимир путін безпосередньо причетний до воєнних злочинів, скоєних російською армією в Україні.

Як передає Укрінформ, про це заявило посольство США в Україні у Твіттері.

«Офіційні особи України відзначають, що 42 країни вже звернулися до Міжнародного суду у Гаазі щодо російських воєнних злочинів. Без сумніву, питання скоєння широкомасштабних воєнних злочинів і звірств в Україні безпосередньо стосується російського президента», - зазначили американські дипломаті.

Як повідомлялося, 4 березня було проголошено Декларацію про створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України подібно до Лондонської декларації 1942 року, яка заклала основу для Нюрнберзького трибуналу.

Читайте також: Маляр: Південь та схід – проміжні цілі перед повторною спробою рф захопити всю Україну

Текст «Заклику до створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України» та проєкту декларації, підготовлений робочою групою, схвалив міністр закордонних справ України та підписали кілька десятків провідних світових і українських юристів-міжнародників, колишніх суддів міжнародних судових установ.

Також Міжнародний кримінальний суд на початку березня за зверненням 39 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

Читайте також: рф планує теракти у себе, подасть це як помсту України «за Бучу та Краматорськ» - Буданов

Міністр юстиції України Денис Малюська 11 квітня, заявив, що у зв'язку з воєнними злочинами армії РФ в Україні до Міжнародного суду в Гаазі звернулися вже 42 країни

7 березня у Міжнародному суді ООН у Гаазі почалися слухання за позовом України до росії у справі щодо обвинувачень в геноциді.

Читайте також: Подоляк про Маріуполь: Світ мовчить і спостерігає за геноцидом в онлайн-режимі

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 1842 випадки загибелі та 2493 випадки поранень цивільного населення України, загалом 4335 жертв російського повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-