Маляр: Південь та схід – проміжні цілі перед повторною спробою рф захопити всю Україну

Маляр: Південь та схід – проміжні цілі перед повторною спробою рф захопити всю Україну

Укрінформ
Південні та східні області для ворога – стратегічні цілі перед тим, як поцілитися на всю країну.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального каналу повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, коментуючи військову ситуацію на півдні України.

«Південь також сьогодні, власне як і Схід, концентрує на собі великі зусилля ворога завоювати цю територію. Це ті цілі проміжні, які ставить перед собою ворог перед тим, як поцілитися на всю Україну вдруге. Бо вперше вони це робили в 2014 році. Тому Південь представляє для ворога, як і Схід, стратегічний інтерес, це зрозуміло. І на сьогодні дійсно це дуже складна ситуація, тут нема чого приховувати», - зазначила Маляр.

Відповідаючи на питання, як довго триватиме процес розмінування звільнених територій, заступниця міністра відзначила, що це дуже тривалий процес.

Читайте також: Жодної стабілізації немає, ворог накопичує сили - Маляр

«Розмінування це дуже тривалий процес, це треба розуміти. І дуже важливо, щоб місцеві жителі, чиї території звільнені, набрались терпіння і дочекалися кінця цього розмінування», - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: Маляр попередила Європу, що плани путіна - це Буча від Владивостока до Лісабона

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-