Глава УГКЦ просить Ватикан переглянути ідею про спільну участь українки і росіянки у Хресній дорозі

Глава УГКЦ просить Ватикан переглянути ідею про спільну участь українки і росіянки у Хресній дорозі

Укрінформ
Предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав просить Ватикан переглянути формат цьогорічної Хресної дороги в Страсну п’ятницю, який передбачає, що хрест разом нестимуть українка і росіянка.

Як передає Укрінформ, очільник УГКЦ в офіційному коментарі сказав, що вважає таку ідею невчасною, двозначною і такою, що не враховує контекст воєнної агресії росії проти України.

«Для греко-католиків України тексти і жести ХІІІ стації цієї Хресної дороги є незрозумілими, а навіть образливими, особливо в контексті очікуваного другого, ще більш кривавого наступу російських військ на наші міста і села. Знаю, що і наші брати римо-католики поділяють ці думки та переживання», - зазначив він.

Глава УГКЦ розповів, що уже переказав до Ватикану ті численні негативні реакції багатьох єпископів, священників, монахів і монахинь та мирян, які переконані, що жести примирення між нашими народами будуть можливими лише тоді, коли закінчиться війна та винні у злочинах проти людяності будуть справедливо засуджені.

Читайте також: Душпастир УГКЦ відвідав вірян у найбільш віддаленій частині Австралії

Предстоятель УГКЦ попросив переглянути цей проєкт. «Сподіваюся, що моє прохання, прохання вірних нашої Церкви, прохання вірних Римо-католицької церкви в Україні буде почуте», – сказав Блаженніший Святослав.

Як повідомлялося, напередодні Великодня у Страсну п’ятницю у Римі відбувається богослужіння – Хресна дорога із роздумами та молитвами, поділена на чотирнадцять молитовних зупинок «стоянь». Цьогоріч Ватикан вирішив, що хрест під час Хресної дороги нестимуть українка і росіянка. Це спільне несіння хреста мало би, за задумом організаторів, висловлювати надію на мир.

Своєю чергою посольство України у Ватикані повідомило, що намагається пояснити труднощі реалізації ідеї зібрати разом українських та російських жінок, щоб нести Хрест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-