Душпастир УГКЦ відвідав вірян у найбільш віддаленій частині Австралії

Душпастир УГКЦ відвідав вірян у найбільш віддаленій частині Австралії

Фото
Укрінформ
Владика Української греко-католицької церкви Микола Бичок, єпарх Мельбурнський здійснив душпастирський візит до вірних найвіддаленішої частини континенту – Західної Австралії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Архиєрей перебував у Перті два тижні, щоб вірні мали можливість зустрітися з єпископом, а він – щоб мати змогу краще познайомитися з місцевою українською спільнотою, яка дуже віддалена від інших штатів. 

Зокрема відбулася зустріч з представниками усіх українських організацій.

«Основним питанням, над яким роздумували всі присутні, було: як українська церква, парафія та спільнота можуть допомогти новоприбулим з України, що втікають від війни? До дискусії через онлайн-конференцію були також запрошені диякон Грег Лов, директор католицького офісу в Західній Австралії для мігрантів і переселенців, та Стефан Романів, голова Союзу українських організацій Австралії», – повідомили в УГКЦ.

Зауважується, що цей візит був ознаменований двома подіями. Перша – за посередництвом тісної співпраці з римо-католицькою архидієцезією Перту у римо-католицькій катедрі Пресвятої Марії звершувалася Архиєрейська божественна літургія за мир і безпеку в Україні, яку очолив владика Микола Бичок у співслужінні з архиєпископом Тімоті Костелло та єпископом-помічником Доном Прокстоном разом із духовенством єпархії УГКЦ та римо-католицької архидієцезії.

Читайте також: В Австралії для України зібрали понад 2,5 млн доларів

Друга подія – Владика Микола відслужив Архиєрейську Святу Літургію в парафіяльній церкві Святого Івана Хрестителя у місті Перт у співслужінні з отцем Ігорем Головкою, синкелом у справах духовенства й адміністратором парафії, та отцем Річардом Чарльвудом, сотрудником парафії.

У той самий вечір владика звершив другу Архиєрейську Святу Літургію у церкві Різдва Пресвятої Богородиці у місті Нортгайм, що розташована на відстані 90 кілометрів на схід від столиці штату у співслужінні з отцем Ігорем та отцем Конрадом Ґагатиком, сотрудником римо-католицької місцевої парафії Святого Йосифа.

Після кожної Святої Літургії парафіяни сердечно вітали свого владику зі смачними стравами в українській традиції. 

Нагадаємо, у березні Владика Микола Бичок відвідав парафію Святих Володимира й Ольга, а також парафію Покрову Пресвятої Богородиці в місті Аделаїда, що в Південній Австралії.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-