Владика УГКЦ в Австралії відвідав парафію Святих Володимира й Ольги в Аделаїді

Владика УГКЦ в Австралії відвідав парафію Святих Володимира й Ольги в Аделаїді

Фото
Укрінформ
Владика Української греко-католицької церкви Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, 13 березня відвідав парафію Святих Володимира й Ольга в місті Аделаїда, що в Південній Австралії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті інформаційного ресурсу УГКЦ.

За повідомленням, перед храмом архиєрея зустріли о. Зеньо Рацький, парох парафії, та о. Павло Бабій. Від імені храму владику привітали з хлібом і сіллю п. Ірина Нетреб’юк, голова парафіяльної ради, та п. Христина Решітник.

Під час проповіді владика Микола сказав: «Це не ми шукаємо Господа, Він перший  нас шукає і полюбив нас безмірною любов’ю. Яскравим прикладом цього є покликання перших учнів, коли Филип, відгукнувшись на запрошення Вчителя, відразу поділився цією новиною з Натанаїлом: прийди та подивися. Ці слова запрошення не втратили своєї актуальності. Допоможімо пізнати іншим, який благий Господь».

На закінчення Архиєрейської Святої Літургії всі присутні разом помолилися за мир і спокій в Україні, а також за всіх полеглих воїнів і простих невинних людей у цій війні. Відтак єпископ склав подяку о. Зеньові Рацькому та о. Павлові Бабію за довголітнє служіння, а також парафіяльній раді та всім парафіянам. Крім того, архиєрей закликав усіх присутніх до подальшої молитви за мир і спокій в Україні.

«Після відправи в церковній залі відбувся святковий обід, під час якого охочі мали особливу нагоду поспілкуватися зі своїм архіпастирем. Варто зазначити, що на обіді був також о. Михайло Бик, настоятель храму Святого Михаїла Архистратига від Православної Церкви України», – йдеться в повідомленні.

У прощальному слові архиєрей наголосив, що «цей Великий піст для кожного з нас є особливий, оскільки Україна є у війні та продовжує боротися за свою незалежність. Сьогодні слова «дайте милостиню нужденним» мають неабияке значення. Відкрийте, будь ласка, свої серця та простягніть руку допомоги нашій стражденній Україні, а Господь віддячить Вам сторицею».

В УГКЦ додали, що святкування закінчилося архиєрейським благословенням.

Нагадаємо, раніше у березні Владика Микола Бичок відвідав з архіпастирським візитом парафію Покрову Пресвятої Богородиці в Аделаїді.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-