Україна та Литва співпрацюватимуть для підтримки українських дітей-біженців

Україна та Литва співпрацюватимуть для підтримки українських дітей-біженців

Фото, відео
Укрінформ
У присутності Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля й Прем’єр-міністра Литовської Республіки Інгріди Шимоніте було укладено договір про співпрацю у сфері захисту дітей, які постраждали від війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це інформує Урядовий портал.

Підписання документа відбулося під час зустрічі очільників урядів 11 квітня між Міністерством соціальної політики України й Міністерством соціального захисту та праці Литовської Республіки.

Як відзначив Шмигаль, угода передбачає механізми та інструменти підтримки дітей, які були вимушені виїхати до Литви, а також забезпечення їх повернення в Україну після завершення активних бойових дій.

«Тисячі українців знайшли притулок від війни на території Литви, й литовський народ із відкритим серцем прийняв українських жінок та дітей. Ми вдячні за цю підтримку», — сказав Прем’єр-міністр України.

Шимоніте у свою чергу відзначила, що конвої литовських вантажівок із гуманітарною допомогою від держави, бізнесу та народу Литви продовжать курсувати в Україну.

«Ми будемо це робити стільки, скільки потрібно», — підкреслила очільниця литовського уряду.

Шмигаль відзначив, що не сумнівається в продовженні підтримки з боку уряду Литви й литовського народу.

«Так само, як не сумніваюся, що ми разом будемо мирно жити в єдиній Європі, частиною якої безсумнівно буде і Україна», — наголосив глава українського уряду.

Прем’єр-міністри України й Литви також обговорили фінансову підтримку та наповнення Фонду відновлення України.

Читайте також: Прем’єри України та Литви обговорили посилення санкцій проти росії

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із Прем’єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте відвідали Бородянку, де гостя побачила наслідки перебування російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-