Прем'єр-міністри України і Литви побували у Бородянці

Прем'єр-міністри України і Литви побували у Бородянці

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із Прем’єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте відвідав Бородянку, аби показати їй наслідки перебування російських військ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм глави українського уряду.

«Бородянка — одна з болючих ран на тілі України. Сьогодні відвідали визволене смт на Київщині з Прем’єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте. Наслідки окупації російськими варварами жахають. Смерть і руїна — це те, що несе так званий «русский мир», - зазначив Шмигаль.

За його словами, рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованих унаслідок обстрілів російськими військами будинків.

«Це все, на що здатний ворог — воювати з мирним населенням. Ми притягнемо до відповідальності кожного, хто винен у цих звірствах», - запевнив глава уряду.

Він додав, що Литва та інші європейські партнери підтримують Україну на шляху встановлення справедливості.

Прем'єр-міністри України і Литви побували у Бородянці / Фото: Денис Шмигаль

Як повідомлялося, до робіт у Бородянці щодня залучаються близько 80 волонтерів, зокрема, вони допомагають очищувати вулиці і під’їзні шляхи.

Читайте також: Розвідка оприлюднила список військових зі Пскова, які скоювали воєнні злочини у Бородянці

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

На початку квітня Київську область визволили від російських загарбників. У низці міст та сіл зафіксовані масові вбивства окупантами мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-