Українські сім'ї з дітьми зможуть отримати додатково по 2220 грн на кожного члена родини

Українські сім'ї з дітьми зможуть отримати додатково по 2220 грн на кожного члена родини

Укрінформ
Грошова допомога діє для сімей з малолітніми дітьми, де є троє і більше дітей і одна з них віком до двох років, або ж двоє дітей, одна з яких з інвалідністю.

Про це поінформувала міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв’ю телеканалу 1+1 під час телемарафону, передає Укрінформ.

«Це додаткова програма допомоги, яка реалізується з допомогою міжнародних партнерів, зокрема ЮНІСЕФ. Ця програма стосується не тільки переміщених осіб. Вже сьогодні кожна українська родина, яка підпадає під ці критерії, може зареєструватися на сайті ЮНІСЕФ. Це також можна зробити через сайт Мінсоцполітики, а згодом і через вітчизняний додаток "Дію". Причому родина отримає кошти одним платежем протягом трьох місяців з подачі такої заяви», - сказала Лазебна.

Читайте також: Робота за кордоном: Єврокомісія оприлюднила правила для українців, які тікають від війни

За словами міністра, подібні програми розробляються за донорські кошти міжнародних організацій, що хочуть допомогти вразливим категоріям українців під час війни.

«Зараз ми разом з партнерами відпрацьовуємо аналогічні додаткові програми для підтримки родин безпосередньо з окупованих територій, як тільки ці території будуть звільнені», - зазначила Лазебна.

Як повідомляв Укрінформ, з березня поточного року збільшені розміри виплат для окремих категорій населення. Зокрема, особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю, особам, які не мають права на пенсію. Також збільшено розмір щомісячної допомоги на дітей до шестиічного віку, які виховуються в багатодітних сім’ях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-