Надзвичайний стан не вплине на надання меддопомоги і планові госпіталізації - Ляшко

Надзвичайний стан не вплине на надання меддопомоги і планові госпіталізації - Ляшко

Укрінформ
В умовах надзвичайного стану планові госпіталізації та меддопомога населенню будуть надаватися без обмежень.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в Укрінформі.

“Щодо надзвичайного стану. Планові госпіталізації не будуть обмежені. У принципі, у нас сьогодні ліжкового фонду вистачає для надання медичної допомоги всім. Планові госпіталізації були обмежені тільки на червоному рівні епіднебезпеки по COVID-19. Це сьогодні 5 областей”, - сказав глава МОЗ.

Він наголосив, що лікарні в Україні працюють у цілодобовому режимі. У разі зростання навантаження на систему до чергування залучатимуться додаткові медбригади.

“Працюють як екстрена меддопомога, так і приймальні відділення. Сьогодні ми забезпечуємо надання медичної допомоги. В разі, якщо буде зростати навантаження, будуть виходити додаткові бригади на чергування і в екстреній медичній допомозі, і в заклади охорони здоров'я для того, щоб надавалася медична допомога. Медики є військовозобов'язаними, тому при мобілізації вони обов’язково будуть мобілізовані”, - сказав міністр.

Читайте також: МОЗ визначило лікарні для реагування на надзвичайні ситуації

Стосовно медзакладів на лінії розмежування міністр зазначив, що всі заклади в Донецькій та Луганській областях працюють у звичайному режимі і надають меддопомогу.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 23 лютого ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України за винятком Донецької та Луганської областей, де триває операція Об’єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-