МОЗ визначило лікарні для реагування на надзвичайні ситуації

МОЗ визначило лікарні для реагування на надзвичайні ситуації

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я підготувало перелік лікарень, які готові до реагування на надзвичайні ситуації.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав на брифінгу в Укрінформі.

"Система охорони здоров'я має готовність до будь-яких подій надзвичайного характеру, і це ми довели за останні два роки. Два роки боротьби з коронавірусною хворобою показали, як може діяти система, як перепрофільовувати наші заклади охорони здоров'я саме під ту загрозу, яка виникає в конкретний момент часу. Сьогодні МОЗ визначено певні переліки лікарень, які готові до реагування до надзвичайних ситуацій з певного характеру. Є у нас і біологічні загрози, є і інші загрози, які можуть існувати. Тому ми знаємо - в яких закладах яку допомогу надати. Кому хірургічного профілю, де інфекційні стаціонари, де терапевтичного профілю", - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко спростував фейк про наказ МОЗ щодо нібито евакуації у лікарнях

Він зазначив, що до переліку медзакладів входять: комунальні неприбуткові підприємства обласних рад, заклади МОЗ, а також заклади Академії медичних наук. У всіх лікарнях, які включені до переліку, був проведений аудит. За його словами, у разі необхідності МОЗ може залучати додаткові кадрові ресурси для надання медичної допомоги.

Також Ляшко зауважив, що в Україні працює екстренна система медичної допомоги, яка має велику кількість бригад, а а також є резерв бригад.

"За ці два роки ми також відпілотували аеромедичну евакуацію. Для цього використовуються гелікоптери Нацполіції і ДСНС. У нас є опорні лікарні, які були визначені постановою Кабміну. За попередні два роки в них модернізовані приймальні відділення. Вони відповідають найкращим європейським вимогам...У кожній лікарні, і в екстренній меддопомозі, і в диспетчерській, є безперебійні джерела живлення, які на випадок відключення електроенергії також забезпечують безперебійну роботу", - сказав міністр.

Читайте також: Ляшко перевірив, як у медзакладах Києва виплачують підвищену зарплату

Ляшко додав, що лікарні також мають запаси медичних виробів, які визначені для кожної категорії надзвичайної ситуації, і додатково в Програмі медичних гарантій передбачений окремий пакет "Готовність до реагування".

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив про поширення фейкового наказу МОЗ про нібито заходи з евакуації у лікувальних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-