Демська просить ОАСК зупинити рішення нацкомісії про припинення її повноважень

Демська просить ОАСК зупинити рішення нацкомісії про припинення її повноважень

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував заяву про забезпечення позову до Національної комісії зі стандартів державної мови, і заявниця — Орися Демська, просить зупинити дію кількох рішень Нацкомісії зі стандартів державної мови.

Про це інформує пресслужба ОАСК, передає Укрінформ.

“Зокрема, серед вимог вказаної заяви: зупинити дію рішення Комісії №64 від 15.02.2022р. “Про Порядок виборів голови Національної комісії зі стандартів державної мови”; зупинити дію рішення Комісії №65 від 15.02.2022р., яким було припинено повноваження голови Комісії Орисі Демської; заборонити Комісії звільняти або переводити на іншу посаду Орисю Демську до набрання законної сили рішенням у справі”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Голова Нацкомісії зі стандартів держмови звернеться до суду через спробу усунути її з посади

Крім того, серед вимог цієї заяви - заборонити Комісії та її членам здійснювати підготовку до розгляду на засіданні питання обрання голови Комісії, розглядати його та ухвалювати рішення; заборонити державним реєстраторам здійснювати будь-які реєстраційні дії у розумінні Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань” стосовно зміни керівника Комісії за винятком дій, які вчиняються на підставі судових рішень.

Заявниця також хоче, щоб на час розгляду справи було тимчасово відновлено у ЄДР інформацію про саму Демську як керівника Комісії.

Читайте також: МОН створить робочу групу для перевірки роботи Нацкомісії зі стандартів державної мови

Як уточнюється, ця заява надійшла до суду до подання безпосередньо позову, як це передбачено положеннями Кодексу адміністративного судочинства України.

“Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову”, - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 11 лютого, Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила у Фейсбуці заяву про спробу дестабілізувати роботу Комісії та усунути від виконання повноважень голову Комісії Орисю Демську.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь висловив стурбованість ситуацією, яка склалася в Національній комісії зі стандартів державної мови і закликав припинити блокування роботи Комісії.

Читайте також: Нацкомісія зі стандартів державної мови заявляє про спробу дестабілізувати її роботу

14 лютого Міністерство освіти та науки повідомило, що провело нараду щодо розв'язання проблемних питань організації роботи Національної комісії зі стандартів державної мови. Результатом наради було створення міжвідомчої робочої групи, яка виконуватиме комплексну перевірку роботи та стан виконавської дисципліни в роботі Комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-