Голова Нацкомісії зі стандартів держмови звернеться до суду через спробу усунути її з посади

Голова Нацкомісії зі стандартів держмови звернеться до суду через спробу усунути її з посади

Укрінформ
Голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська звернеться до суду через спробу усунути її з посади.

Про це вона написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Я оскаржуватиму в судовому порядку події, що відбулися минулого тижня, бо маю великі сумніви щодо їх законності. Вважаю, що всі громадяни України та особи, які мають намір набути громадянство України, повинні бути впевнені в легітимності оформлення такого важливого для нашої держави документа як державний сертифікат про рівень володіння державною мовою", - написала Демська.

Вона зауважила, що не тримається за посаду голови Комісії, втім зазначила, що відбулося "порушення процедурних моментів".

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 11 лютого, Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила у Фейсбуці заяву про спробу дестабілізувати роботу Комісії та усунути від виконання повноважень голову Комісії Орисю Демську.

Читайте також: Нацкомісія з питань мови отримала майже три тисячі скарг на результати іспитів

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь висловив стурбованість ситуацією, яка склалася в Національній комісії зі стандартів державної мови й закликав припинити блокування роботи Комісії.

У понеділок, 14 лютого, Міністерство освіти та науки повідомило, що провело нараду щодо розв'язання проблемних питань організації роботи Національної комісії зі стандартів державної мови. Результатом наради було створення міжвідомчої робочої групи, яка виконуватиме комплексну перевірку роботи та стан виконавської дисципліни в роботі Комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-