МОН створить робочу групу для перевірки роботи Нацкомісії зі стандартів державної мови

МОН створить робочу групу для перевірки роботи Нацкомісії зі стандартів державної мови

Укрінформ
Міністерство освіти та науки провело нараду щодо розв'язання проблемних питань організації роботи Національної комісії зі стандартів державної мови.

Зазначається, що захід відбувся на виконання доручення Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля. В обговоренні взяли участь фахівці Секретаріату Кабінету Міністрів, Національного агентства України з питань державної служби, представники МОН і члени Національної комісії зі стандартів державної мови.

"Урахувавши позицію членів Комісії було вирішено ініціювати створення міжвідомчої робочої групи, яка виконуватиме комплексну перевірку роботи та стан виконавської дисципліни в роботі Комісії. За результатами наради члени Комісії отримали рекомендації щодо сумлінного виконання роботи та покладених на них функцій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Основні видавці друкованих ЗМІ виконують мовне законодавство – Кремінь

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 11 лютого, Національна комісія зі стандартів державної мови оприлюднила у Фейсбуці заяву про спробу дестабілізувати роботу Комісії та усунути від виконання повноважень голову Комісії Орисю Демську.

Також Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь висловив стурбованість ситуацією, яка склалася в Національній комісії зі стандартів державної мови та закликав припинити блокування роботи Комісії.

Фото: mon.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-