У поліції розповіли, хто найчастіше в Україні купує зброю

У поліції розповіли, хто найчастіше в Україні купує зброю

Укрінформ
Зброю переважно купляють ті українці, які вже мають на це дозвіл та мають одну — дві одиниці.

Про це на брифінгу в Укрінформі заявив заступник голови Нацполіції (НПУ) Олександр Фацевич.

“Так, люди купляють. Але частіше зброю купляють ті, які вже мають зброю. Я б не сказав, що громадяни України, які раніше не мали, постійно отримують дозволи на зброю, я б не сказав, що збільшилася кількість людей, які не мали ніколи зброї (та придбали її - ред.). Взагалі переважно люди купляють зброю ті, які вже мають дозвіл, мають одну чи дві або більше одиниць. Доозброюються люди”, - сказав Фацевич.

Щоб отримати дозвіл на придбання зброї, нагадав заступник голови Нацполіції, необхідно пройти певну процедуру: написати заяву у поліцію, до якої долучити пакет документів, пройти навчання. Після отримання дозволу та придбання зброї, її необхідно зареєструвати за місцем проживання, аби правоохоронці тримали на контролі.

Читайте також: Як добровольці тероборони можуть застосовувати мисливську зброю - уряд оприлюднив постанову

“Люди купляють або спортивну, або мисливську зброю. І повний пакет документів, і спецперевірку, і навчання людина проходить”, - сказав він, зазначивши, що, наприклад, контроль НПУ за обігом в тому числі мисливської зброї обов'язковий, адже із нею по вулиці просто так не можна ходити.

Він додав, що купівля зброї без перевірки — це вже кримінальна відповідальність. “Ми постійно вилучаємо зброю в рамках інших проваджень, заходів та слідчих дій і так далі. В основному вилучаємо під час перевірок, або на сході країни, в тому числі у схронах. Але зараз сказати, що збільшилася кількість виявленої зброї, то зрозуміло, що збільшилася, у нас зменшилася кількість правопорушень вчинених, там крадіжок, грабунків, а виявлення наркотиків та зброї збільшилася, тому що більше проводиться перевірок”, - сказав Фацевич.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков, відповідаючи на питання журналістів про те, чи розглядається у рамках всеохоплюючої оборони можливість легалізації зброї заявив, що в Україні необхідно прийняти закон, який би регулював обіг зброї. За його словами, зброя повинна бути легалізована і люди повинні мати право на її зберігання.

Деякі ЗМІ нещодавно писали про те, що на тлі зростання російської агресії українці активно купують зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-