Резніков заявив, що зброю в Україні потрібно легалізувати

Резніков заявив, що зброю в Україні потрібно легалізувати

Укрінформ
В Україні необхідно прийняти закон, який би регулював обіг зброї. Зброя повинна бути легалізована, і люди повинні мати право на її зберігання.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, відповідаючи на питання чи розглядається у рамках всеохоплюючої оборони можливість легалізації зброї.

«Я давній прихильник легалізації зброї з кількох причин. Як юрист, я вважаю, що в принципі повинен бути закон, який регулює обіг зброї, його досі немає. Зброя повинна бути легалізована, описано, хто яку вогнепальну зброю повинен мати. Люди повинні мати право на зберігання – не носіння – короткого ствола, у багатьох країнах це є, і це підвищує безпеку громадянина, допомагає правоохоронним органам, зменшує злочинність, це точно», - відзначив міністр.

Водночас Резніков наголосив, що стосовно сил територіальної оборони, то бойова зброя повинна зберігатися в збройових кімнатах у військових частинах, і в міру необхідності резервісти, які підписали контракт, будуть її отримувати для навчань або при розгортанні сил.

«Це різні типи зброї, одне з іншим не пов'язане. Але коли потенційні недоброзичливці знатимуть, що на руках в українців легально знаходиться якась кількість коротких стволів та іншої зброї, це додатковий фактор задуматися: яка ціна буде у цієї агресії», - відзначив міністр.

Читайте також: Україна не відмовиться від ідеї вступу до НАТО через шантаж Росії – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, станом на 16 лютого на кордоні з Україною перебуває 125 тис. російського наземного контингенту, а загальна кількість російських військ з морською і повітряною складовою становить близько 140 тисяч. На тимчасово окупованих територіях ОРДЛО РФ утримує 35 тисяч найманців. За даними розвідки наразі не фіксується реального відведення військ, про яке заявляє РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-