CБУ просять перевірити, чи їздили французькі тележурналісти в ОРДО до Пушиліна

CБУ просять перевірити, чи їздили французькі тележурналісти в ОРДО до Пушиліна

Укрінформ
Журналістів французького телеканалу TF1 викрили на публікації матеріалів, які дискредитують Україну на міжнародній арені.

Як передає Укрінформ, про це Рада національної безпеки і оборони України повідомляє у Фейсбуці.

"Журналісти популярного французького телеканалу TF1 поширили матеріали маніпулятивного характеру, що дискредитують Україну на міжнародній арені. Поширення зафіксували аналітики Центру протидії дезінформації", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, в телесюжетах ішлося про наступне: журналісти на тимчасово окупованій території України поспілкувалися із лідером так званої "ДНР" Денисом Пушиліним; терористи, яких підтримують російські військові, бажають миру; Україна намагається ініціювати подальше ведення військових дій на сході України.

Щодо факту порушення Центр протидії дезінформації звернувся до Служби безпеки України.

"Перетин кордону не через український пункт в’їзду-виїзду є порушенням закону України (французькі журналісти перетнули кордон через Ізваріно з боку Росії). 2014 року Росія окупувала Кримський півострів та частину Луганської та Донецької областей", - наголосили в РНБО.

Читайте також: Київ вимагає особистих вибачень від словацького депутата за облитий водою прапор

Як повідомляв Укрінформ, у Раді національної безпеки і оборони України заявили про активізацію роботи іноземних ЗМІ на території тимчасово окупованих території Донецької та Луганської областей. Зокрема, зазначалося, що журналісти окремих видань беруть інтерв’ю у представників окупаційних адміністрацій Російської Федерації в ОРДЛО.

Читайте також: Президента Хорватії внесли до бази «Миротворця»

У цьому зв'язку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернулися до українських й іноземних журналістів із закликом покладатися на факти у висвітленні російсько-українського збройного конфлікту.

Фото: twitter.com/SniffOutStocks

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-