Петиція про збільшення зарплат держслужбовцям: Зеленський дав доручення Шмигалю

Петиція про збільшення зарплат держслужбовцям: Зеленський дав доручення Шмигалю

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що система оплати праці державних службовців належить до компетенції уряду, та запропонував Прем'єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати питання справедливих підходів до її формування.

Про це йдеться у відповіді глави держави на електронну петицію №22/124882-еп від 21 жовтня 2021 року, яка набрала необхідну для розгляду кількість підписів, повідомляє Укрінформ.

"З метою удосконалення системи оплати праці державних службовців розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 травня 2020 року № 622 схвалено Концепцію реформування системи оплати праці державних службовців. З огляду на викладене Прем'єр-міністру України Д.Шмигалю запропоновано забезпечити згідно з компетенцією опрацювання порушених в електронній петиції питань", - зазначив Президент.

Він нагадав, що згідно із законом "Про Кабінет Міністрів України" уряд організовує проведення єдиної державної політики у сфері державної служби, здійснює заходи щодо кадрового забезпечення органів виконавчої влади, забезпечує проведення бюджетної, фінансової політики, політики у сферах праці та зайнятості населення.

Читайте також: Зеленський відреагував на петицію щодо відкриття офісів Google та Facebook в Україні

Крім того, за його словами, відповідно до закону "Про державну службу" Кабмін затверджує порядок формування фонду оплати праці державних службовців у державному органі.

"Схема посадових окладів на посадах державної служби та умови оплати праці державних службовців, з якими укладаються контракти про проходження державної служби, визначаються Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби", - пояснив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов 7 лютого розповів, що уряд ухвалив зміни до схеми посадових окладів державних службовців різних категорій, які зростуть на 6%, а в рамках подальшого реформування відбудеться подальше збільшення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-