В Україні зростуть оклади держслужбовців

В Україні зростуть оклади держслужбовців

Укрінформ
Уряд ухвалив зміни до схеми посадових окладів державних службовців різних категорій, тому вони поки що зростуть на 6%, а в рамках подальшого реформування відбудеться подальше збільшення.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав у щотижневому огляді у сфері реформи державного управління, оприлюдненому на Ютубі, передає Укрінформ.

«На жаль, ми не можемо одразу імплементувати все, що нам би хотілося. Ми обмежені бюджетними коштами. Посадові окладі зростуть поки що тільки на 6%, але зважаючи на те, що Нацдержслужба спільно з Міністерством фінансів, з Секретаріатом Кабінету Міністрів продовжує реформування оплати праці державних службовців та підготовку комплексного рішення, я маю надію, що це буде перший крок для того, щоб підготуватися до великої реформи оплати праці», - сказав Немчінов.

За його словами, схему посадових окладів для держслужбовців на поточний 2022 рік КМУ визначив минулого тижня. «Уряд продовжує кроки щодо реформування державного управління. І, зокрема, щодо підтримки державних службовців в Україні, яких, як ви знаєте, є понад 200 тисяч», - підкреслив міністр, зазначивши, що це важливий крок для того, щоб щороку після ухвалення державного бюджету скоригувати оплату праці державних службовців.

Немчінов також додав, що в уряді вирішили утворити робочу групу для опрацювання позитивних результатів експерименту з оцінки діяльності голів місцевих державних адміністрацій. За його словами, протягом двох років секретаріат Кабінету Міністрів спільно з офісом Президента на низкою відомств щокварталу оцінювали за визначеними показниками діяльність голів місцевих держадміністрацій. «Я думаю, що робоча група на чолі із державним секретарем Кабміну напрацює спільні пропозиції, і ми скоригуємо цю кількість показників, виокремимо найголовніші та в такий спосіб зможемо стимулювати голів місцевих державних адміністрацій для реалізації політики», - сказав Немчінов.

Читайте також: Кабмін погодив проєкт змін до закону про держслужбу - Немчінов

Як повідомляв Укрінформ, порядок реалізації експериментального проєкту щодо проведення щокварталу моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій був оновлений 31 серпня 2021 року. Тоді прийнятою постановою було визначено 36 показників, за якими оцінюється діяльність голів місцевих державних адміністрацій у частині виконання ними завдань уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-