Зеленський відреагував на петицію щодо відкриття офісів Google та Facebook в Україні

Зеленський відреагував на петицію щодо відкриття офісів Google та Facebook в Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський звернувся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо активізації роботи з відкриття в Україні представництв компаній «Google» (YouTube) та «Meta Platforms» (Facebook, Instagram).

Про це йдеться у відповіді глави держави на електронну петицію №22/126642-еп від 12 листопада 2021 року, які набрала необхідну для розгляду кількість підписів, повідомляє Укрінформ.

"Ураховуючи рівень впливу порушеної в петиції проблематики на суспільне життя і національну безпеку держави, значну увагу громадськості до неї, а також зважаючи, що врегулювання цього питання законодавством України покладено на Кабінет Міністрів України, я звернувся до Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля з пропозицією активізувати роботу, спрямовану на відкриття на території України представництв компаній «Google» (YouTube) та «Meta Platforms» (Facebook, Instagram), і невідкладно поновити висловлені вказаним міжнародним компаніям звернення та запрошення", - зазначив Президент.

Зеленський переконаний, що забезпечення модерування сегментів Google, YouTube, Facebook та Instagram із території України є важливим напрямом посилення національної безпеки в інформаційній сфері та протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації.

Читайте також: Twitter тестує нову функцію, що «розширить» пости

Водночас він нагадав, що згадане питання неодноразово порушувалось ним та урядом на міжнародному рівні.

Зокрема, глава держави розповів, що під час робочого візиту до США з 30 серпня по 3 вересня 2021 року відбулась низка важливих зустрічей та перемовин членів української делегації, у тому числі з керівниками міжнародних компаній «Google» та «Apple».

За його словами, під час цих заходів були висловлені пропозиції щодо розширення присутності згаданих компаній в Україні, зазначено про необхідність реалізації спільних проєктів на підтримку просування україномовного контенту у вказаному інформаційному сегменті та наголошено на необхідності налагодження ефективної протидії дезінформації.

Крім того, Президент зауважив, що під час відеоконференції з головною операційною директоркою компанії «Facebook» Шеріл Сендберг та віце-президентом компанії «Facebook» Ніком Клеггом 27 вересня 2021 року він запропонував розглянути можливість відкриття офісу цієї компанії в Україні.

Читайте також: На Рівненщині організували безкоштовні «цифрові» воркшопи

"Наразі у зв’язку з тим, що з жовтня 2021 року Facebook та Instagram належать новоствореній компанії «Meta Platforms», планується офіційно поновити згадані звернення", - пояснив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, раніше електронна петиція до Президента з проханням звернутися до компаній YouTube, Facebook, Google щодо відкриття офісів в Україні набрала понад 25 тисяч підписів, необхідних для її розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-