Австрія надасть іще €2,5 мільйона допомоги для жителів сходу України

Австрія надасть іще €2,5 мільйона допомоги для жителів сходу України

Укрінформ
Австрія найближчими днями надасть €2,5 мільйона гуманітарної допомоги для Міжнародного комітету Червоного Хреста та неурядових організацій, які працюють на сході України.

Як передає Укрінформ, про це заявив у понеділок федеральний міністр із європейських та міжнародних справ Австрії Александер Шалленберг під час пресконференції за результатами спільної поїздки до Луганської області глав МЗС Австрії, Чехії та Словаччини.

"В останні кілька років ми надали понад 14 млн євро. Я можу оголосити сьогодні, що австрійський уряд надасть через декілька днів ще 2,5 млн євро негайної гуманітарної допомоги для Міжнародного комітету Червоного Хреста та неурядових організацій, що працюють тут, у цьому місці", - заявив Шалленберг.

Читайте також: Глави МЗС Австрії, Словаччини та Чехії відвідали пункт пропуску у Станиці

За його словами, під час поїздки на схід України глави МЗС Австрії, Чехії та Словаччини змогли на власні очі переконатися, наскільки важкою є гуманітарна ситуація, і що ситуація з безпекою на лінії зіткнення залишається напруженою.

Як зазначив Шалленберг, наразі вперше за багато років "існує ризик військової конфронтації у Європі". На цьому тлі він наголосив, що спільний візит трьох європейських міністрів – це дуже сильний сигнал центральноєвропейської підтримки та солідарності з Україною.

Міністр вказав на географічну близькість Австрії з Україною, зазначивши, що від Відня до кордону з Україною ближче, ніж до австрійської федеральної землі Форарльберг на крайньому заході країни. "І тому ваша безпека – це наша безпека", - заявив Шалленберг.

Глава МЗС Австрії зазначив, що все ще вірить у можливості дипломатії. Висловлюючи підтримку дипломатичним зусиллям, австрійський міністр також прокоментував заяви Росії про неподільність безпеки. За його словами, ця неподільність безпеки стосується не лише Москви, а й Києва та будь-якої іншої країни. "І не може бути безпеки першого та другого класу, чи суверенітету першого та другого класу. Україна у цьому плані є рівною з Росією", - сказав Шалленберг.

Читайте також: Глава МЗС Чехії: Ми не хочемо, щоб в Україні повторились події Чехословаччини

Він наголосив, що Україна зараз не залишена наодинці. "Ми зберігаємо свою відданість, і не вірте, що ми вас кинули", - заявив глава МЗС Австрії.

Як повідомляв Укрінформ, 7-8 лютого в Україні з візитом перебувають глави зовнішньополітичних відомств країн Славковського формату - Австрії, Чехії та Словаччини.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба та його чеський, австрійський та словацький колеги проведуть переговори, ключовими темами яких стане подальша підтримка України в протидії російській агресії, втілення комплексного пакета стримування РФ, зміцнення безпекової взаємодії, підтримка економічної та фінансової стабільності України.

Славковський формат був заснований прем'єр-міністрами Чехії та Словаччини і канцлером Австрії у м. Славков (Чехія) 29 січня 2015 року. У рамках об'єднання Чехія, Австрія та Словаччина зміцнюють взаємодію в політичній, економічній, культурній та гуманітарній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-