«А раптом завтра війна»: Зеленський закликає висловлюватись дуже обережно

«А раптом завтра війна»: Зеленський закликає висловлюватись дуже обережно

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запевняє, що не применшує загрози ескалації, але категорично проти нагнітання цієї теми в інформаційному полі.

Про це він заявив у п'ятницю під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, відповідаючи на запитання, чи не применшує він загрозу, щоб зберегти економіку України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я зберігаю насамперед людей, а потім економіку. І для мене питання ймовірної ескалації таке ж гостре, як і для США та інших країн-партнерів. Я не керую державою, як у фільмі "Не дивись вгору". Ми точно розуміємо, що відбувається, і ми говоримо з нашими людьми. Але ми в цій ситуації уже вісім років. Ми маємо дивитись не тільки вгору, але й під ноги. Ми можемо втратити не лише економіку, але насамперед людей", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Якщо буде повномасштабна війна, вона буде і на кордонах країн НАТО

Він зазначив, що ймовірність атаки з боку Росії, звісно, є, але вона була така сама і у 2021 році.

При цьому Президент висловив сподівання, що зустріч політичних радників лідерів Нормандського формату, яка відбулася 26 січня у Парижі, все-таки є кроком до діалогу і мирного врегулювання процесу.

А тому, за його словами, не варто нагнітати ситуацію і "треба дуже обережно висловлюватися, що завтра буде війна". "Не можна казати, що війна буде завтра, чи до кінця лютого... Вона може бути, на жаль. Але тут треба ставити три крапки, але не одну. Ми розуміємо, що відбувається з людьми. У нас сміливий народ, але йому треба захищати державу, а ще працювати і виховувати дітей, бо це життя", - сказав Президент.

Читайте також: Президент вважає найбільшим ризиком для України дестабілізацію всередині

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня у Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів Нормандського формату. Вона тривала майже 8 годин — втричі більше, ніж планувалося. За її результатами представник України — голова Офісу Президента Андрій Єрмак анонсував нову зустріч радників "нормандської четвірки" за два тижні у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-