Президент вважає найбільшим ризиком для України дестабілізацію всередині

Президент вважає найбільшим ризиком для України дестабілізацію всередині

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що найбільшим ризиком не втримати державу може бути дестабілізація всередині країни, тому важливе об'єднання всього народу, армії і влади.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільший ризик не втримати державу - це дестабілізація всередині нашої держави, це найслабкіша ситуація може бути для України... Якщо ми об'єднані народом, армією та стабільною владою у державі, ризики щодо ескалації з боку Росії будуть дуже зменшуватися", - сказав Зеленський.

Читайте також: Відповідь на «гарантії безпеки» Росії складається з трьох головних частин – Столтенберг

Він наголосив, що неконтрольованість ситуації всередині держави щодо законності, роботи правоохоронних органів, спокою на вулиці може призвести до ескалації з боку Росії: "Це найвищий рівень ймовірного плану, коли може бути запроваджено ті чи інші дії з боку сусідньої держави".

Президент Володимир Зеленський переконаний, що головними елементами підготовки до відсічі можливому вторгненню Росії є відсутність паніки, потужна українська армія і сильна економіка.

Читайте також: Очікуємо траншів: Зеленський розповів про фінансову допомогу іноземних держав

«Як діяти? Діяти без паніки, у нас потужна армія - озброювати свою армію… Потужна економіка дає можливість збільшувати і озброєння, і заробітні плати військових», - сказав Зеленський.

Він акцентував, що українське суспільство наразі повністю довіряє нашій армії.

«Це не новачки, не якісь хлопчики, це серйозна армія. І якщо ми говоримо про армії рівня НАТО, то, я вважаю, що ми точно не слабші, ми на цьому ж рівні, як мінімум, тому що наша армія – практики, вони воювали, ховали своїх друзів, але вони захищали свою державу», - акцентував Президент.

Читайте також: Сьогодні не бачимо більшої ескалації, ніж вона була раніше – Зеленський

Зеленський також нагадав, що наші військові розвідники показали себе як дуже сильні професіонали - вони не втратили жодної людини і евакуювали тисячу людей.

«Тому ми повинні робити все, щоб у нас була міцна армія. Якщо, не дай боже, почнеться повномасштабна війна, наш народ буде стояти пліч-о-пліч з армією і захищати (країну). А сьогодні народ повинен працювати на економіку нашої держави і на нашу безстрашну армію», - резюмував глава держави.

Читайте також: Якщо не НАТО, то світ має показати інші безпекові гарантії - Зеленський

Як повідомлялося, з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року.

Європейський Союз та Сполучені Штати пригрозили новими руйнівними економічними санкціями проти Росії, якщо вона вторгнеться до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-