Очікуємо траншів: Зеленський розповів про фінансову допомогу іноземних держав

Очікуємо траншів: Зеленський розповів про фінансову допомогу іноземних держав

Укрінформ
Фінансовою підтримкою іноземні держави та міжнародні організації демонструють, що вірять у стійкість економіки України і дають правильні сигнали.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання у фінасових гарантіях, питання у дуже правильних сигналах, це інвестиції або фінансові гарантії, які надає та чи інша держава... Питання не в сумах, а в тому, що вірять в стійкість економіки України і тому дають відповідні сигнали, наприклад, програма МВФ, більше двох мільярдів доларів", - сказав Зеленський.

Читайте також: Сьогодні не бачимо більшої ескалації, ніж вона була раніше – Зеленський

Він зауважив, що нещодавно Канада запропонувала 120 мільйонів доларів кредиту. За його словами, Україна також очікує на фінансову підтримку Франції та США.

Також він згадав, що Європейський Союз надасть макрофінансову допомогу в сумі 1,2 мільярда євро, а також ще певні кошти.

"Ми говоримо про сигнали різних країн Європейського Союзу, Сполучених Штатів, Канади, будь-яких наших друзів і партнерів... Це все сигнали, ми очікуємо і очікуємо наближення траншів", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський не виключає наступної розмови з Байденом за кілька тижнів

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня відбулася телефонна розмова президентів України та США Володимира Зеленського і Джозефа Байдена. Це була друга розмова лідерів у 2022 році та третя за останні два місяці. Серед іншого, лідери обговорили конкретні кроки з боку США щодо збільшення фінансової підтримки України – як на двосторонній основі, так і шляхом залучення міжнародних фінансових організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-