Зеленський: Якщо буде повномасштабна війна, вона буде і на кордонах країн НАТО

Зеленський: Якщо буде повномасштабна війна, вона буде і на кордонах країн НАТО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський припускає, що деякі країни вважають, що Україну не варто брати в НАТО, бо її доведеться захищати.

Про це він сказав на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо буде війна, скажіть, будь ласка, армія якої країни готова буде захищати нас? Ніяка. Цього не буде. І це дуже страшно для НАТО. Тому що якщо Україну взяти в НАТО, то якщо потім щось станеться, треба буде (її) захищати. І це дуже серйозні виклики для НАТО. Але я вам хочу сказати, що деякі європейські країни так думають, і вони розраховують на те, щоб "не ризикувати, не брати Україну". Але якщо буде повномасштабна війна, про яку ми зараз говоримо, і вона розпочнеться, то вона буде і на кордонах деяких країн НАТО. Точно буде», - заявив Зеленський.

Читайте також: Якщо не НАТО, то світ має показати інші безпекові гарантії - Зеленський

Він не сумнівається, що провокації у такому разі будуть і в цих країнах.

Водночас Президент наголосив, якщо якісь держави готові Україні запропонувати "безпековий, оборонний або ще у якомусь форматі союз", то наша країна готова до такого співробітництва.

Як повідомлялося, останнім часом у ЗМІ деяких країн активно обговорюється можливість повномасштабної операції Росії проти України. У Сполучених Штатах вбачають ознаки того, що президент РФ Володимир Путін збирається застосувати військову силу проти України в середині лютого.

Читайте також: Зеленський: Санкції проти Росії потрібні до ймовірного нападу на Україну, а не після

Водночас 19 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для планування повномасштабної наземної операції Росії знадобиться мільйон військових, нині ж на кордоні з Україною їх приблизно 127 тисяч, у тому числі наземний компонент – 106 тис., з відповідними вогневими, ударними та маневровими можливостями. Данілов вважає нинішню ситуацію "некритичною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-