Для COVID-лікарень закупили 225 кисневих станцій - МОЗ

Для COVID-лікарень закупили 225 кисневих станцій - МОЗ

Укрінформ
Для українських лікарень, які будуть приймати пацієнтів із COVID-19, закупили 225 кисневих станцій, їх встановлення заплановане на січень-лютий цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Для забезпечення потреби у кисні лише у 2021 році уряд виділив регіонам 1 млрд 654 млн грн. Зокрема у другому півріччі минулого року закуплено 385 кисневих станцій для лікарень. Водночас у липні 2021 року функціонувало лише 50 кисневих станцій, на кінець року – вже 92. Також 118 кисневих станцій вже закуплені за кошти субвенції та наразі монтуються в лікарнях”, - ідеться у повідомленні.

Окрім того, ДП “Медичні закупівлі” придбало 225 кисневих станцій для лікарень, які будуть приймати пацієнтів із COVID-19. Їх встановлення заплановане на січень-лютий цього року.

Читайте також: Рада спростила закупівлі на встановлення кисневих станцій

У міністерстві зазначили, що на сьогодні в Україні є 23 ліцензованих виробники медичного кисню. З ними вже проведені спеціальні перемовини. МОЗ отримало підтвердження швидкого постачання кисню в лікарні у разі стрімкого зростання потреби. Для цього підприємства вже формують резерви кисню у сховищах.

“Під час останньої хвилі в Україні були розгорнуті більше ніж 79 тисяч ковідних ліжок у 547 закладах охорони здоров’я. Наразі наші можливості дозволяють забезпечити не меншу кількість”, - додали у МОЗ.

Читайте також: COVID-лікарні одного балону кисню вистачає на 15-30 хвилин – МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня під час наради під головуванням Президента Володимира Зеленського поінформували, що держава підписала контракт на закупівлю 225 кисневих станцій для хворих на COVID-19 на загальну суму 648 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-