COVID-лікарні одного балону кисню вистачає на 15-30 хвилин – МОЗ

COVID-лікарні одного балону кисню вистачає на 15-30 хвилин – МОЗ

Укрінформ
Через штам “Дельта” хворі на COVID-19 пацієнти споживають більше кисню порівняно з попередніми хвилями коронавірусної хвороби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

“Нова хвиля коронавірусної хвороби характерна значним зростанням споживання кисню серед госпіталізованих пацієнтів. У першу чергу, це пов’язано зі штамом “Дельта”, через який більшість госпіталізованих пацієнтів потребують кисневої підтримки. Зараз один хворий на COVID-19 споживає у 5-6 разів більше кисню, ніж це було навесні. Зокрема, якщо 11 жовтня добова кількість спожитого рідкого кисню становила 279 тонн, то вже 7 листопада – 378 тонн за добу. Різниця – майже 100 тонн!“, - йдеться в повідомленні.

Загальне виробництво профільними підприємствами кисню наразі складає близько 400 тонн на добу.

За цей же час добове споживання балонів із газоподібним киснем зросло майже вдвічі. Якщо 19 жовтня по всій Україні було спожито 6 841 балон, то вже 7 листопада – 11 594 балони. При цьому лікарні, яка приймає хворих на COVID-19, одного балону газоподібного кисню вистачає в середньому на 15-30 хвилин роботи.

Водночас Міністерству охорони здоров’я вдалось перекрити критичну потребу в кисні, яка сталась через регламентні роботи у двох найбільших виробників. Зокрема, йдеться про майже 1 800 тонн, які були доставлені з Польщі та надані українськими підприємцями.

Наразі кожен медичний заклад забезпечений киснем, а МОЗ оперативно реагує на будь-яку інформацію щодо проблем із киснепостачанням.

За останньою інформацією в Україні зайнято 67% ліжок із підведеним киснем для хворих на COVID-19.

Наразі виробники кисню звільнені від податків та зборів на кисень медичний і технічний. Окрім того, заклади охорони здоров’я мають змогу використовувати технічний кисень за умови його відповідності медичному. Для покриття нагальних потреб у співпраці з Міністерством інфраструктури було створено можливості перевезення кисню з територій сусідніх держав, Румунії, Угорщини та Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 10 листопада, в Україні зареєстровано 24 747 нових випадків зараження коронавірусом. За минулу добу госпіталізовано 4 778 осіб, водночас одужало 18 896 людей. Також зареєстровано 652 летальні випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-