Для лікарень закуплять 225 кисневих станцій - нарада в ОП

Для лікарень закуплять 225 кисневих станцій - нарада в ОП

Укрінформ
Держава підписала контракт на закупівлю 225 кисневих станцій для хворих на COVID-19 на загальну суму 648 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“У Кабміні зазначили, що для забезпечення киснем ліжок для ковідних хворих було додатково закуплено кисневі станції. Підписано контракти на придбання 225 кисневих станцій на загальну суму 648 млн грн”, - розповіли в ОП.

Представники Міністерства охорони здоров’я також поінформували, що наразі в Україні зафіксовано 116 тис. активних хворих на COVID-19, у медичних закладах зайнято 18 тис. ліжок, тобто 26% усього ліжкового фонду.

Крім того, в ОП нагадали, що в Україні зроблено 28,05 млн щеплень проти COVID-19, вакцинацією охоплено 14,6 млн громадян, з яких двома дозами щеплено 13,4 млн осіб.

Водночас в офісі глави держави зауважили, що з огляду на показники захворюваності, минулого тижня було скасовано «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Сумської, Миколаївської, Київської та Черкаської областей, а найближчим часом також розглядатимуться питання можливого скасування «червоного» рівня епіднебезпеки на території Волинської та Запорізької областей.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада Верховна Рада ухвалила закон № 5460, яким до держбюджету-2021 вносять зміни, що передбачають виділення 800 млн грн на кисневі станції для лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-