НАБУ заявляє, що не причетне до «листів щастя» з обіцянками грошей за персональні дані

НАБУ заявляє, що не причетне до «листів щастя» з обіцянками грошей за персональні дані

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро заявляє, що немає відношення до складання та розсилання листів, у яких громадян України просять надати свої персональні дані та копії документів.

Як передає Укрінформ, про це НАБУ повідомляє у Фейсбуці.

“До НАБУ надходять звернення від громадян про одержання листів нібито від імені бюро та Федерального бюро розслідувань із проханням надати персональні дані, копії документів. Листи складені російською мовою й обіцяють тим, хто пристане на пропозицію, грошову винагороду”, - йдеться у повідомленні.

У НАБУ заявляють, що не мають відношення до складання та розсилання цих листів та просять громадян бути свідомими, мислити критично і не передавати персональні дані та копії документів у відповідь на подібні пропозиції.

Читайте також: Атака хакерів: Денісова просить Червоний Хрест пояснити, як захищені персональні дані

“За потреби, ситуацію завжди можна прояснити за телефоном спеціальної гарячої лінії НАБУ 0-800-213-200”, - додали у бюро.

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня секретар РНБО Олексій Данілов під час засідання Національного координаційного центру кібербезпеки заявив, що для ефективної протидії актуальним загрозам - зокрема російській кіберагресії - необхідно систематизовувати роботу всіх державних структур.

Раніше, у ніч із 13 на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема сайти Міносвіти, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

Читайте також: У Києві ліквідували конвертаційний центр з обігом у сотні мільйонів - СБУ

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання. Контент сайтів при цьому змінено не було, а витоку персональних даних не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-