Атака хакерів: Денісова просить Червоний Хрест пояснити, як захищені персональні дані

Атака хакерів: Денісова просить Червоний Хрест пояснити, як захищені персональні дані

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні з проханням поінформувати, які дії вживає МКЧХ за результатами аналізу хакерської атаки, щоб не допустити незаконне поширення персональних даних.

Про це у Телеграмі інформує Офіс Омбудсмана України, передає Укрінформ. 

“З метою недопущення порушення конституційного права громадян на приватність Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини надіслано запит до Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні з проханням надати інформацію, а саме - які дії за результатами аналізу хакерської атаки вживаються Міжнародним Комітетом Червоного Хреста з метою недопущення незаконного поширення персональних даних, володільцем та/або розпорядником яких є Міжнародний Комітет Червоного Хреста”, - йдеться у повідомленні.

Денісова також просить МКЧХ поінформувати, які персональні дані та яких категорій суб’єктів персональних даних обробляє МКЧХ в Україні та де зберігаються такі персональні дані, і яким чином забезпечується захист від несанкціонованого доступу до них третіх осіб.

Український омбудсман також просить МКЧХ пояснити, чи здійснюється передача персональних даних суб’єктів персональних даних до Міжнародного Комітету Червоного Хреста (місто Женева) та/або розпорядникам персональних даних, які мають правові підстави обробляти такі дані, а також - які заходи щодо захисту персональних даних впроваджено наразі та будуть застосовано в подальшому для недопущення можливого незаконного доступу до персональних даних у зв’язку із подібними протиправними діями з боку третіх осіб.

Читайте також: На п’яту добу після кібератаки на Україну: що з базами даних реєстрів?

Уточнюється, що у разі потреби і за результатами аналізу отриманої інформації від Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні будуть вжиті додаткові заходи реагування Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Раніше, 19 січня 2021 року, на офіційному сайті Міжнародного Комітету Червоного Хреста було розміщено заяву гендиректора організації Роберта Мардіні щодо здійснення хакерської атаки на комп’ютерні сервери з інформацією, що зберігається у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста. Також у заяві зазначається, що кіберзлочинці заволоділи персональними даними щонайменше 60 національних товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця у всьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-