У Києві ліквідували конвертаційний центр з обігом у сотні мільйонів - СБУ

У Києві ліквідували конвертаційний центр з обігом у сотні мільйонів - СБУ

Укрінформ
СБУ викрила в Києві масштабний конвертаційний центр, який використовували для мінімізації податкових платежів, здійснюючи оформлення документообігу за нереальними господарськими операціями, насамперед з реалізації пального.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

За попередніми даними, діяльність цього центру завдала збитків державному бюджету на сотні мільйонів гривень, заявили у спецслужбі.

“Встановлено, що протиправну діяльність організували керівники декількох столичних комерційних структур. Для реалізації оборудок вони залучили афілійовані фіктивні фірми. Для функціонування злочинної оборудки ділки підробляли звітну документацію і вносили недостовірні відомості до Єдиного реєстру податкових накладних. Щоб приховати чорну бухгалтерію, вони використовували індивідуальні сейфи компанії, яка надає послуги із зберігання речей і документів”, - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, під час обшуків в офісних приміщеннях, місцях проживання зловмисників та їх автомобілях правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та електронні носії інформації із доказами протиправної діяльності; печатки і фінансово-господарську документацію фіктивних фірм.

В пресцентрі також повідомили, що у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-