У СІЗО Ростова, де тримають 33 українських політв’язнів - спалах COVID-19 та корости

У СІЗО Ростова, де тримають 33 українських політв’язнів - спалах COVID-19 та корости

Укрінформ
У СІЗО-1 Ростова-на Дону, де незаконно утримуються 33 українські політв’язні, через порушення санітарних норм стався спалах COVID-19 та корости - небезпечного захворювання шкіри.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці.

За її словами, “про це стало відомо від адвоката українських громадян".

“Від початку пандемії COVID-19 систематично вимагаю від країни-окупанта РФ забезпечити засобами індивідуального захисту наших співгромадян у місцях позбавлення волі. Втім звернення залишаються без відповідного реагування. Крім того, від адвокатів постійно отримую інформацію про ненадання медичної допомоги, вилучення ліків та ігнорування скарг українських політв’язнів на стан здоров’я”, - наголосила Денісова.

Читайте також: Росія переслідує 130 українців з політичних та релігійних мотивів

Вона зазначила, що “вищевказані дії є грубим порушенням пункту 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув’язненими, схвалених Економічною і соціальною радами ООН”.

Денісова звертається до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням надати відповідне медико-санітарне забезпечення з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я і Підкомітету ООН з питань запобігання катуванням від 25.03.2020, а також фахову лікарську допомогу, відповідно до положень Мінімальних стандартних правил поводження з в'язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН, і Федерального закону РФ від 21.11.2011 № 323-ФЗ “Об основах охраны здоровья граждан в Российской Федерации”.

Читайте також: Українського політв'язня Яцкіна доправили в колонію Кемеровської області РФ

"Вкотре звертаю увагу на те, що підтримка наших співгромадян з боку міжнародної спільноти та посилення тиску на країну-окупанта РФ є вкрай важливими задля звільнення всіх українських політв'язнів", - підкреслила омбудсман.

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Денісова заявила, що серйозно хворий громадянин України Віктор Уткін, незаконно утримуваний у Макіївській виправній колонії №32 на тимчасово окупованій території Донецької області, не отримує життєво необхідних ліків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-