ОБСЄ презентувала в Україні дорожню карту щодо психосоціальної допомоги ветеранам

ОБСЄ презентувала в Україні дорожню карту щодо психосоціальної допомоги ветеранам

Фото
Укрінформ
Офіс координатора проєктів ОБСЄ в Україні презентував Міністерству справах ветеранів дорожню карту з організації психосоціальної допомоги ветеранам та членам їхніх родин у громадах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінветеранів.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, заступники міністра та представники профільних директоратів взяли участь у презентації дорожньої карти.

Лапутіна подякувала міжнародним партнерам за сприяння міністерству у розвитку ветеранської політики в Україні, підтримку проєктів та програм, зокрема – створення онлайн системи інформаційних сервісів для надання послуг українським захисникам та захисницям.

«Наша співпраця з ОБСЄ є партнерською і стратегічно важливою. Спільно ми працюємо над збільшенням спроможностей наших захисників в отриманні відповідних послуг, розвитку в громадах. Ми сподіваємось, що в наступному році ця співпраця буде продовжена. У нас є багато амбітних проєктів, які заслуговують на підтримку міжнародних партнерів», – сказала Лапутіна.

Національний керівник програми «Безпека людини» координатора проєктів ОБСЄ в Україні Лілія Грудко заявила, що цього року вдалося завершити всі проєкти, заплановані спільно з Мінветеранів.

«Ми запевняємо вас, що готові до майбутньої співпраці з Мінветеранів у наступному році. І вже фактично сформували перспективні напрямки. Сподіваємося, що у 2022 році ми зможемо якісно впровадити все, що запланували», – сказала Грудко.

Менеджер проєктів програми «Безпека людини» координатора проєктів ОБСЄ в Україні Сергій Гриненко поінформував присутніх про напрямки співробітництва з Мінветеранів у 2021 році. Зокрема про оснащення міністерства онлайн-інструментами та можливостями для психосоціальної реабілітації та професійної адаптації ветеранів і членів їхніх сімей на національному та місцевому рівнях.

Також за сприяння координатора проєктів ОБСЄ в Україні проведена серія із 10 регіональних круглих столів, присвячених кращим практикам надання соціальної і психологічної допомоги ветеранам та членам їхніх родин у громадах.

«Розроблено рекомендації для постачальників соціальних послуг у територіальних громадах для ветеранів та членів їхніх родин», – заявив Гриненко.

Експерт координатора проєктів ОБСЄ в Україні Віталій Климчук представив учасникам зустрічі рекомендації для місцевих органів влади з організації в громадах психосоціальної допомоги ветеранам та членам їхніх родин, яку розробила команда координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 грудня Лапутіна зустрілася з дітьми, які втратили батьків внаслідок російсько-української війни, та привітала їх з новорічними святами.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-